Lotte Boekhout

Ben je opzoek naar een ervaren en deskundige coach? Of ben je geïnteresseerd in het aanbod en wil je meer weten over Lotte Boekhout?

Mijn naam is Lotte Boekhout, ik ben een ervaren coach en ACT therapeut. In mijn praktijk help ik vrouwen om weer thuis te komen bij zichzelf. Voor mij betekent dat vanuit zelfacceptatie ruimte maken voor je eigen behoeften en verlangens. Voel jij je vaak niet goed genoeg? Verwacht jij veel van jezelf en heb jij de neiging om je aan te passen aan anderen? En ervaar jij hierdoor stress en spanning? In mijn praktijk kun je terecht voor coaching en ACT therapie in Alkmaar of Anna Paulowna. Daarnaast geef ik yin yoga lessen. Ik werk altijd vanuit een holistische visie op klachten. Ben je nieuwsgierig naar wie ik ben? Bekijk dan mijn persoonlijke video en neem  contact op als je vragen hebt.


Achtergrond Lotte Boekhout

Mijn naam is Lotte Boekhout (1993). Al vanaf jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd geweest in de psyche van de mens, naar onze binnenwereld. En nog steeds ben ik nieuwsgierig. Naar mijn binnenwereld, en naar de binnenwereld van de mensen die ik ontmoet. Hoe kunnen we toch omgaan met de moeilijkheden van het leven en tegelijkertijd zin geven aan ons bestaan? Vanuit mijn interesse in de psychologie ben ik pedagogiek gaan studeren. Na mijn studie (2015) ben ik gaan werken als praktijkondersteuner van de huisarts GGZ. Op dit moment werk ik nog steeds twee dagen, met veel plezier, in de huisartsenpraktijk.

Op mijn persoonlijke pad kwam ik ondertussen in aanmerking met yoga, vrouwencirkels en lichaamsgerichte coaching. Dit heeft mij veel gebracht. Want ik ben altijd erg perfectionistisch geweest en ik voelde mij vaak verantwoordelijk voor anderen. Hierin heb ik mogen leren om zachter te zijn voor mijzelf en goed te voelen waar ik behoefte aan heb. Het voor mij belangrijk om te vertragen en aanwezig te blijven in mijn lijf. ACT en Yin Yoga hebben hierin veel voor mij betekend. En beide zijn voor mij een pad geworden dat ik nog steeds dagelijks bewandel.

House of Joy Coaching

De ontdekking van yoga, meditatie en lichaamsgerichte coaching veranderde mijn kijk op de GGZ volledig. In onze gezondheidszorg maken we een onderscheid tussen lichaam en geest. Maar ons lichaam en onze geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. House of Joy is dus ontstaan vanuit een diep verlangen om mijn twee werelden samen te brengen. In mijn eigen praktijk combineer ik mijn kennis van de westerse psychologie met de oosterse yogaleer.

Ik werk vanuit rust in mijzelf en met aandacht voor de ander. Zodat ik altijd een op maat gemaakte aanpak kan leveren. Coachees omschrijven mij als open en zacht. Als een coach die goed kan aanvoelen wat je nodig hebt. 


Opleidingen & Registraties

  • HBO Pedagogiek, Inholland, 2010 – 2014
  • Post HBO cognitieve gedragstherapie, Rino, 2018 – 2021
  • ACT Coach, Seetrue, 2020
  • Yin Yoga Trainer, 2020
  • ACT & Psychosociaal therapeut, Stresswise, 2021 – 2023

Als ACT therapeut ben ik aangesloten bij de VGCT. Dit betekent dat ik werk volgens de beroepscode, vakinhoudelijke richtlijnen en kwaliteitsstandaarden van de beroepsvereniging waar ik lid van ben. Ook voldoe ik als coach aan de strenge kwaliteitseisen van Coachfinder, dit is een initiatief van Psychologie Magazine. Bekijk hier mijn persoonlijke profiel. Daarnaast ben ik als coach en therapeut aangesloten bij de volgende platforms: JustTherapy, Coachingvoormij, VindCoach en Vindtherapeut.

Over Lotte Boekhout Lotte Water

Aanbod

Wat ik voor jou kan betekenen

Aanbod
Welkom bij House of Joy! Mijn naam is Lotte Boekhout en ik begeleid vrouwen met yin yoga, coaching, ACT therapie in Alkmaar of Anna Paulowna (dit is in de buurt van Schagen, Den Helder en Callantsoog). Ik help jou thuiskomen bij jezelf. Voor mij betekent dat vanuit zelfacceptatie ruimte maken voor je eigen behoeften en verlangens. Heb je vragen of wil je een keer vrijblijvend kennismaken? Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!

Coaching Yin Yoga

Praktische zaken
House of Joy biedt coaching en yin yoga. De praktijk is gericht op de persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en vorming. De sessies kunnen niet gezien worden als vervanging van medische, psychologische en/of psychiatrische consulten. Voor lichamelijke en psychische klachten raadt House of Joy daarom altijd aan om contact op te nemen de huisarts. Hieronder kun je de algemene voorwaarden en privacyverklaring downloaden:

Duinen