Blogs

Welkom op mijn blog over persoonlijke ontwikkeling

Welkom op mijn blog over persoonlijke ontwikkeling, yoga en coaching! Mijn naam is Lotte Boekhout. Vanuit mijn praktijk, House of Joy, help ik vrouwen om thuis te komen bij zichzelf. Al vanaf jonge leeftijd ben ik nieuwsgierig geweest naar de psyche van de mens, naar onze binnenwereld. Daarom ben ik pedagogiek gaan studeren. Vervolgens ben ik gaan werken als praktijkondersteuner van de huisarts GGZ. Op mijn eigen pad kwam ik aanmerking met yin yoga, meditatie en lichaamsgerichte coaching. Dit veranderde mijn kijk op de GGZ volledig. Mijn eigen praktijk ontstond vanuit een diep verlangen om mijn twee werelden, de westerse psychologie en de oosterse yogaleer, samen te brengen. Op deze blog over persoonlijke ontwikkeling schrijf ik over de kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb op gedaan. Zowel persoonlijk als professioneel. Ik hoop dat ik je hiermee kan inspireren.

Wil je meer weten over wie ik ben en wat ik doe? Bekijk mijn persoonlijke video en neem een kijkje op mijn website. In mijn praktijk help ik vrouwen om weer thuis te komen bij zichzelf. Voor mij betekent dat vanuit zelfacceptatie ruimte maken voor je eigen behoeften en verlangens. Voel jij je vaak niet goed genoeg? Verwacht jij veel van jezelf en heb jij de neiging om je aan te passen aan anderen? En ervaar jij hierdoor stress en spanning? In mijn praktijk kun je terecht voor coaching en ACT therapie in Alkmaar of Anna Paulowna.

Meditatie ‘inchecken bij jezelf’

Ebook ´Thuiskomen bij jezelf´

Speciaal voor klanten van House of Joy heb ik het ebook ´thuiskomen bij jezelf´ geschreven. Dit uitgebreide e-book van ruim 80 pagina´s biedt een gereedschapskist vol praktische inzichten, tips en oefeningen. Hieronder kun je de eerste twee hoofdstukken, vol waardevolle informatie en oefeningen, gratis downloaden….

Lees Verder

Hoe kan ik omgaan met lastige gevoelens en emoties?

Gevoelens en emoties zijn een constante metgezel gedurende de dag, ook al zijn we ons daar vaak niet van bewust. Hoewel we gemakkelijk positieve gevoelens kunnen accepteren, hebben we vaak moeite om lastige gevoelens toe te laten. We hebben de neiging te geloven dat nare…

Lees Verder

Props – Wat heb je nodig voor yin yoga?

Als je weleens een yin yogales in de studio volgt, dan heb je vast gemerkt dat er veel gebruik wordt gemaakt van deze props. Maar waarom gebruik je eigenlijk props in een yin yoga les? En welke props heb je wel en niet nodig?

Lees Verder

Hoe kan ik mijn doelen bereiken? – Kom in beweging vanuit zelfliefde

In deze blog geef ik je mijn belangrijkste tip voor het opstellen en behalen van je doelen. Mijn tip: Kom in beweging vanuit zelfliefde in plaats van zelfafwijzing.

Lees Verder

Hoe kan ik mijn lichaam accepteren? – 3 tips die écht helpen

In onze (westerse) samenleving heerst een sterk overheersend beeld over hoe het ´perfecte´ vrouwenlichaam eruit zou moeten zien. De meeste vrouwen voelen een sterk verlangen om aan het perfecte plaatje te voldoen. En veel vrouwen geloven dat ze pas gelukkig en succesvol zijn als ze aan het plaatje voldoen.

Lees Verder

Selfcare – Wat is het nu echt?

De berichten die ik op social media lees geven mij vaak het gevoel dat goed voor jezelf zorgen makkelijk is. Dat je lekker in avondje in bad kan relaxen of Bridget Jones mag kijken op de bank. Maar is dat eigenlijk wel waar zelfzorg in de essentie overgaat?

Lees Verder

Coaching en yin yoga – Waarom werken ze zo goed samen?

De westerse psychologie en de oosterse yin yoga filosofie lijken misschien twee totaal verschillende werelden. Maar in mijn beleving gaan ze hand in hand. In deze blog leg ik je uit waarom ze zo goed samenwerken.

Lees Verder

Waarom beginnen met yin yoga? – 5 voordelen van deze ontspannen yoga vorm

Ik denk dat we allemaal behoefte hebben aan de rust, stilte en ontspanning die je in een yin yogales kunt ervaren. We hebben een druk leven, waarin we constant ‘aan’ staan. De maatschappij waarin we leven is yang. En yin yoga is daar dus de perfecte tegenhanger van.

Lees Verder

ACT therapie – Wat is het en hoe werkt het?

In ACT gaan we ervan uit dat het leven naast mooie momenten, ook een schaduwzijde heeft. We hebben allemaal ervaringen waarin het leven voelt alsof we zweven of vliegen. Maar we maken helaas ook allemaal momenten mee waarin het voelt alsof we keihard neerstorten.

Lees Verder