Coaching

Voel jij je vaak niet goed genoeg? En wil je leren om meer zelfacceptatie en zelfvertrouwen te ontwikkelen? Bij House of Joy kun je terecht voor ACT therapie in Alkmaar en Anna Paulowna.

Voel jij je vaak niet goed genoeg? Verwacht jij veel van jezelf en heb jij de neiging om je aan te passen aan anderen? En ervaar jij hierdoor stress en spanning? Ik help vrouwen die vanuit zelfacceptatie ruimte willen maken voor hun eigen behoeften en verlangens. Ik help jou thuiskomen bij jezelf. Bij mij kun je terecht voor ACT therapie in Alkmaar en Anna Paulowna (in de buurt van Schagen, Den Helder en Callantsoog). Ik werk altijd vanuit een holistische visie op klachten. Bekijk mijn persoonlijke video en neem contact op voor een gratis kennismaking.


Voel jij je vaak niet goed genoeg? Verwacht jij veel van jezelf en ervaar jij hierdoor stress of spanning?

Je hebt vaak het gevoel niet goed genoeg te zijn. Je hebt vaak het gevoel dat je altijd beter kunt. Nog succesvoller en nog gelukkiger. Je verliest jezelf in hoge verwachtingen en in de drukte van alle dag. Je probeert alles zo goed mogelijk te doen en je past jezelf aan. In de tijd waarin we leven lijkt dat veel te gebeuren. Veel mensen ontwikkelen hierdoor stress en spanning. Met behulp van ACT therapie en coaching leer je hier op een andere manier mee omgaan. Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Vanuit zelfacceptatie ruimte maken voor je eigen behoeften en verlangens

In de coachingstrajecten werken we aan meer balans, rust, energie en voldoening. Ik help ik je thuiskomen bij jezelf. Voor mij betekent dat vanuit zelfacceptatie ruimte maken voor je eigen behoeften en verlangens. Veel vrouwen hebben te leren om zachter zijn naar hun binnenwereld (liefdevol zijn naar jezelf). En juist wat harder te zijn naar hun buitenwereld (grenzen stellen naar anderen). In het coachtraject zullen we stilstaan bij de volgende thema´s:

  • Hoe kun je op een effectieve manier omgaan met negatieve gedachten en zelfbeelden? Hoe kun je jezelf accepteren zoals je bent? En wat heb jij nodig om meer zelfcompassie en zelfvertrouwen te ontwikkelen?

  • Hoe kun je uit je hoofd komen en luisteren naar de signalen van je lijf? Hoe kun je ruimte maken voor je gevoelens? Waar heb jij behoefte aan en waar verlang je naar? En hoe kun je meer rust, ontspanning en balans creëren in je leven?

  • Hoe kun je keuzes maken die aansluiten bij jouw diepste verlangens? Hoe maak je in contact met anderen ruimte voor je eigen behoeften? En hoe blijf je de stappen zetten die je graag wilt maken?


ACT therapie in Alkmaar en Anna Paulowna – Een holistische visie op klachten

Als coach en therapeut werk ik met ACT, dit staat voor acceptance and commitment therapie. ACT is een wetenschappelijk onderbouwde gedragstherapie, die voortkomt uit de Boeddhistische psychologie. ACT therapie leert je op een effectieve manier omgaan met de uitdagingen in het leven, waardoor je meer energie overhoudt voor de dingen die je belangrijk vindt. Met behulp van ACT ontwikkel je een veerkrachtige houding ten opzichte van ongemakkelijke emoties en gedachten, terwijl je waardengerichte keuzes maakt.  Het is een levenskunst die je meer tevredenheid en voldoening brengt.

Tijdens de sessies stel ik verdiepende vragen en ik neem je mee in ervaringsgerichte oefeningen. Dit geeft inzicht en praktische handvatten. Daarnaast werk ik altijd vanuit een holistische visie. Want het lichaam en de geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met behulp van lichaamsgerichte oefeningen krijg je technieken aangereikt die je helpen om het zenuwstelsel te kalmeren en meer ontspanning te vinden. De lichaamsgerichte oefeningen helpen jou op op een diepere laag contact te maken met je gevoelens en de signalen van je lijf. Samen kijken wij samen welke vorm het beste bij je past. Denk bijvoorbeeld aan meditatie, ademwerk, voice dialogue of focussing. Maar ook individuele yin yoga kan een waardevolle aanvulling zijn op de ACT therapie. Deze vorm van begeleiding wordt Yoga-Based Acceptance and Commitment Therapie (MYACT) genoemd.

De tarieven

Een kennismakingsgesprek (45 minuten) is bij House of Joy is altijd gratis en online. Neem contact op en dan kun je vrijblijvend ervaren wat ik voor jou kan betekenen. Kijk hieronder voor meer informatie over de trajecten en mijn tarieven:


ACT Therapie in Alkmaar en Anna Paulowna (of online)

Bij mij kun je terecht voor ACT therapie in Alkmaar en Anna Paulowna. In Alkmaar spreken we af bij een locatie van het coachhuis en in Anna Paulowna heb ik een prachtige praktijkruimte in de tuin. Anna Paulowna is goed bereikbaar met de trein en ligt in de buurt van Schagen, Den Helder en Callantsoog. Uiteraard kunnen we ook online afspreken via beeldbellen.

Reviews

“Een coaching traject met Lotte samen gehad, zowel online als face to face. Ik vond het erg fijn om samen met haar te kijken naar waar ik vast liep en wat ik nodig had, ze dacht met mij mee en hielp mij op weg maar deed het niet voor mij. Het was echt een traject samen. Dankzij Lotte ben ik dichtbij mijzelf gekomen en heb ik veel minder last van mijn negatieve gedachten. Ik vond de sfeer altijd fijn en gezellig, Lotte heeft veel aandacht en straalt rust uit daarbij is ze wel direct en eerlijk. Een fijne combinatie om in een traject te hebben. Coaching bij Lotte is zeker aan te raden als je meer duidelijkheid wil over waarom je dingen doet, meer rust wil in jezelf en dichter bij jezelf wil staan en dit ook uit wil stralen naar de buitenwereld.” – Marit Stiekema (kijk voor alle reviews op google).

Lotte Coaching Lotte Handen Lotte Mat